<body>
Sunday, 26 August 2012 04:27

hello semua...dh baca title entry ari ni?? habplus?? hurm mesti korang tau apa benda tu...sbenarnya,ari ni Nurul nk mintak korang semua yg ade acc Habplus ni add Nurul ;)
mana lah tau kan ..kot2 kita leyh kongsi citer,minat dan lain2....nk tau acc Nurul?? hurm,acc Nurul ialah...jeng3~~~ Nurul14 (hehehe,uat suspen je kan ;D)...ok saper2 yg baik ati jom la add Nurul...skang ni kan dia uat system baru then kwn2 Nurul semua ilang ..nk cr balik punya lah susah...sbb Nurul ni suka tunggu org add dia...n kalo org tu tegur,baru dia tegur...bkn sombong tau (tp malu)...harap2 korang faham la...n yg bg yg kenal Nurul n x dilayan,sori eik...bkn x nk layan,tp sifat Nurul yg x pandai berkawan sgt (nk tegur powm x tau nk ckp apa)...n sperti yg Nurul ckp td,Nurul lebih suka tunggu org add Nurul melainkan yg Nurul btol2 kenal... ;)
k,la...sampai sini je kot entry kali ni...jgn lupa add n follow Nurul ok =)


I Love SHINee (:


Thursday, 23 August 2012 11:31

hye guys...Nurul baru je abes nonton citerr korea ...sebenarnya,mmg Nurul x minat korea...tp masa Nurul selongkar Nurul punya laptop,Nurul jumpa satu citee ni yg tajuknya My Girl ... jd,alang2 celuk pekasam,biarlah sampai ke pangkal lengan ...Nurul powm layan la citerr tu...best gilerrr citerr dia lagi2  hero dio...cehhh....kalo mimpikan hero dia,mmg x nk bgn2...jd lepas tgk citerr ni,Nurul jd minat abes...sampai tgk ulang2...ok,kita start ngn watak2 nya (hero ngn heroin je yg Nurul nk paparkan)


SEOL GONG CHAN

Gong Chan ni anak orang kaya...mmg x sah kalo hero x encem,kaya,n lain2...kira biasa la tu
nk tau x apa yg menariknya psl Gong Chan ??? hurm, Gong Chan nih dia suka bersikap cool gitu...setiap kali dia nk gelakkan si heroin ni (Yoo-rin) mesti dia cuba sembunyikan...nahh, time tu muka dia nampak tersangat lah macho...cair abes tgk hero nih... Yoo rin ni lak suka uat lawak bodoh...mmg kalo korang tgk,korang plak yg rasa malu...sakit perut Nurul dop gelakkan perangai Yoo-rin...tp Gong Chan still mantain dgn senyum nya =)
dia kira sweet gak la...tp satu je...dia suka balas dendam kt yoo rin n menafikan perasaan nya ...korang yg x tgk lg citerr ni,tgk lah ye...mmg best...cite ni ,cite lama dh powm ...citerr ni kuar akhir thn 2005...korang tanya la kt MR.GOOGLE eik =)
jom pi ke watak heroin lak

JOO YOO RIN


ha,ni yoo rin...heroin dlm citerr ni...slalunye heroin ni mesti cantek,bijak,bersopan dan lain2...tp berlainan dgn yoo rin...yoo rin ni seorang yang bermuka tembok,suka menipu (ala2 berlakon),buat lawak bodoh (mcm mana la gong chan dpt bertahan ngn lawak bodohnya)...tp,yg istimewanya psl yoo rin,dia boleh bertutur dlm beberapa bahasa selain dr bahasa korea...luaran nampak cm ceria slalu...tp sebenarnya dia byk masalah...naseb yoo rin ni seorang yg tabah...



ni scene yg episode pertama...



scene episode akhir...sweet kan ^_^


I Love SHINee (:


09:45

hi,semua...ari ni Nurul nk citerr psl raya ...raya pertama,ke-2 dan ke-3...hurm,raya pertama,cm biasa la pergi umah tok abah (sebelah papa)..raya kt sana...hurm,tp raya kali ni x cm selalu,sbb balik awal sgt...slalunya mlm2 baru balik...then,ari raya ke-2...kitorang raya kt umah...nk tau sbb nya??? sbb mak saudara Nurul nk kawin...jap agi Nurul upload gambar...hurm,raya ke-3 powm beraya kt umah....best tau...Nurul dpt jd pengapit mak saudara Nurul (first time dlm idop)...hurm jap eik, Nurul nk upload pic jap...^_^

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Raya pertama =)



Bersama Yaya (spupu Nurul yg umurnya sebaya ngn adik bongsu Nurul)



yg baju ijau tu umi Nurul...n sebelah tu C.Yuh (my aunt)



Syaqirah (my younger sis)



berangan lu straight xD



Afiq (my bro...umur dia muda setahun dr Nurul)



my uncle (adik bongsu papa)



jom tangkap gambar !!!



uat peace (^_^)V



posim jap =D



gang bujang lapok xD
budak ni x abes2 dop perasan "-_-

ok,sampai sni je dlu eik...thanks coz korang sudi baca entry ni =)
bye3~



I Love SHINee (:


09:09

Assalamualaikum semua....dh lama Nurul x update status (kot)...hurm,korang tgk x VCR???  Nurul tgk...best sgt  citerr dia....walaupowm kali ni dorang gaduh besar,tp last2 tetap best ^_^
hurm,kalo saperr2 yg x dapat tgk @ terlepas...korang tekan je -->Vanila Coklat Raya
selamat menonton ya!!! ^_^

p/s:kali ni pendek je entry...sbb x de benda laen nk ckp (".")


I Love SHINee (:


Saturday, 18 August 2012 06:24

hi semua...penah tgk kan tittle entry ni?? yup,ni tittle yg sama dgn beberapa hari yg lepas...hurm tp isi kandungan laen tau (maybe)...hurm first, esok dh nk raya...cm mimpi lak kan...
cepatnya masa berlalu...Nurul rasa cm baru je abes UPSR (perasan muda jap) =)
hurm...Selamat ari raya semua...for my family n all my frenz =D
ari ni Nurul epi sgt...nk tau knp??? mesti la esok nk raya...mesti korang dh agak kan...ye la saperr x happy esok raya kan...tp yg sedih nye...bulan puasa dh abes :'(
Insyaallah...tahun depan bleyh sambut agi...hurm..korang dh decide nk pakai baju colour apa?? sebenarnya Nurul nk pakai colour pink but papa Nurul suruh pakai baju hijau (tema thn ni)...Nurul x kesah...janji Nurul happy =D
erm,ok la...sampai sini je entry kali ni eik ...bye3~ =)


I Love SHINee (:


Thursday, 16 August 2012 09:06

hi alls...assalamualaikum n selamat sejahtera...ari ni Nurul nk ckp psl raya je...erm,sebenarnya Nurul nk wish kt korang nnti bila dh btol2 nk dekat raya...tp bila difikirkan balik...x jadi la...sbb korang mesti dh balik kampung or x on9 sbb excited nk raya....jd Nurul nk ucapkan -->

"SeLaMaT HaRi rAyA AiDiLFitRi...MaAf ZaHiR & BaTiN....Nurul nk mintak maaf ngn korang kalo ade uat silap atau entry2 Nurul ade terselit bicara kasar...n kalo x puas ati,korang komen je...Nurul x kan marah punye ...be honestly ;) ...erm,sblom penutup bicara,Nurul nk mintak duit raya bleyh ( follow)...erm ,Nurul gak nk wish SelaMat ArI RaYa kt bestfriend a.k.a. family angkat Nurul terutamanya --> Amirah ,Tyra ,Athirah ,Amanina ,Aqif ,Farid... and x lupa jugak my bestfrenz gak nih --> Syazwani ,Hanani ...semua murid 6 Delima & Firuz 2011 dan 1 Omar Khayam 2012...=)"

p/s:nk duit raya leyh??? ;D...saper nk tgk pic wani,pastikan anda on fb terlebih dahulu...sekian ;)


I Love SHINee (:


Saturday, 11 August 2012 04:12

hai korang...ari ni ari sabtu kan??? maknanya esok ahad kan...kan..kan??? OMG !!!!! homework x siap agi...apa nk buat ni...apa nk buat ni??? mesti korang akn ckp -->"alah minah ni...dh tau ade homework,pi la uat...dop bising2 kt sini lak" ...hehehe...kalo korang ckp cm tu ...Nurul akn ckp "suka ati Nurul la...asalkan Nurul bahagia sudah"...hehehe...saper sukarela nk uat homework Nurul?? mesti x de x pe la,...nk update tu je...esok update lg ..Insyaallah~~
selamat berbuka puasa semua...^_^

p/s: budak yg bernama Nurul ni sebenarnya kebosanan...tu yg  xde keje nk update  tp homework yg belambak x nk plak dibuatnya xD


I Love SHINee (:


Thursday, 9 August 2012 03:12


Assalamualaikum...hurm ari ni Nurul nk citerr psl folio yg semakin hari semakin berlambak nih...hurm..minggu lepas,cikgu sejarah kasi tugasan suruh uat folio..pastu semalam,cikgu KJY--> Kerjaya...bg lak tugasan pertama (selalu kasi ceramah je) ...hurm Nurul amik tajuk "Kerjaya" naseb baik la assingment kali ni secara berkumpulan...x de la letih sgt...tp yg sejarah,x siap2 lg...Nurul kena lukis bendera la data la...maklumat la tentang negeri2  awal kt Malaysia....letihh wooo...x campur ngn nota2 yg laen..tp wat peace je ...Insyaallah bleyh handle nyerr...sorry,entry kali ni ntah pa pe..bosan sgt...tu yg Nurul dop update nih xD
                                                            bye3~~~
p/s :follow blog niyh...n kalo baik ati la kan,korang komen la skali..pastu korang tinggal kan pesan kt chatbox yg mn korang komen...n jgn lupa,tinggal kan skali link blog korang...nnti senang Nurul nk follo...ok3??? =D


I Love SHINee (:


Tuesday, 7 August 2012 02:12

hye guys...psl biskut semalam dh settle...last2,umi kasi Nurul uat biskut ais krim.....btw,ari ni nk citerrr psl sorang budak klas Nurul yg otak nya x berapa nk stabil (sorry terkasar bahasa skit)....citerrr nye bermula td masa kt skolah....ting3~~
Masa tu klas geografi...cikgu kutip kertas PBS n then bahagi semula kt murid2 tp bkn kertas s'diri (maknanya org laen yg akn cek kertas kita) ...Nurul dpt kertas budak laki...pastu masa dh abes cek and nk antar balik kt tuan punya kertas nih, Nurul nk panggil rasa cm x terpanggil...pastu Nurul letak je la kertas tu kt lengan dia...pastu masa Nurul nk pegi,kwn dia powm panggil Nurul...dia ckp,"tlong wi ko anis" (bahasa klantan yg bermaksud-->tlong kasi kat anis) Nurul powm amik la kertas tu..pastu dia bg 1 lg kertas...Nurul pelik la kan...Nurul amik jugak...masa Nurul tarik tu...dia tarik balik...Nurul powm tarik lagi...dia tarik balik,Nurul tarik balik,dia tarik lg...Nurul rasa cm x puas ati la kan...pastu Nurul tgk la dia ...dia powm ckp "baco namo spo tu" (baca nama saperr tu) pastu Nurul powm baca la kan...pastu Nurul nampak nama mamat tu s'diri...nk marah mmg tahap berapi + malu sbb kwn2 dia pakat gelak n then Nurul rentap kertas tu kt dia...Nurul powm balik kt tempat Nurul sbb nk kasi kertas kt anis (anis row yg sama ngn Nurul)...mmg berapi tahap gaban la...x abes2 nk kenakan org..kalo Nurul ade kuasa magik,dh lama Nurul tukar dia jd tikus...!!!!
                                                       ~~~THE END~~~
jadi cm tu la kesah Nurul ari ni...komen,apa yg patot Nurul buat ngn org cm ni ;)

                                             


I Love SHINee (:


Sunday, 5 August 2012 21:05

hi guys (dgn nada sedih)....ari ni Nurul sedih n lemah semangat...nak tau kenapa?? kalau Nurul Bagitau,korang jgn gelakkan Nurul eik...sob3~...Nurul sedih sbb umi Nurul x kasi Nurul buat Kuih raya sama...padahal semalam dia janji ngn Nurul nk kasi Nurul buat...dh la tahun lepas n selepas-lepasnya,umi x buat sbb katanya susah ngn adik...skang ni adik x kacau,tp umi x kasi Nurul buat...Nurul nk pegi rumah mak sedara Nurul utk buat biskut kt sana,umi x kasi....(for yours information,,rumah mak sedara Nurul selang sebuah rumah je dr rumah Nurul) ....Nurul sedih sgt...kalo umi x janji n beri harapan x pe la gak...ni semalam beria-ia ajak Nurul uat biskut raya,skang ni,uat bodoh je...sengaja x nk kajut Nurul,sampai adik Nurul kejut,bgn2 ...umi x kasi uat plak....baik Nurul tido sampai esok...lg bestt...umi x se'sporting' cm papa Nurul...rasa sedih tau ...tp,Nurul kan budak kuat semangat...kita senyum je...happy2...lg best lyn blog n lagu kt Youtube...lg best jom menari ngn Nurul (selalunya Nurul maen puzzle or origami utk hilangkan rasa sedih)

                                               


I Love SHINee (:


Thursday, 2 August 2012 22:20

Assalamualaikum,gud afternoon n selamat berpuasa...hurm,Nurul nk tanya nih...saper suka baca novel atau cerpen ala2 novel??? kalo ade korang mesti baca citerrr Rahsia Tulisan Jiwa bg yg x baca lg larrr...nk tau jalan citerrr dia tekan SINOPSIS ....sweet campur lawak citerrr die...erm,tekan
-->  http://penulisjiwa.blogspot.com/2011/02/rahsia-tulisan-jiwa-1.html  kalo nk pegi ke bab2 yg seterusnya,korang scroll n then tgk kanan dia ade petak n nombor2....start dr sinopsis - no.32 ...korang tkan situ...selamat membaca a.k.a melayani dunia anda =D
                                                           ~~bye3~~
                                                         


I Love SHINee (:


Disclaimer

Hello ! welcome to my blog .
Do remember to tag before you leave.
Lastly , have a nice day

PleaseDonStopTheMusic


Song Playing : Amigo
By : SHINee

PROFILE

shinee Pictures, Images and Photos
I'm Nurul.14.SMKDATO' AHMAD MAHER.KELANTAN.and the most important is I'M SHAWOL ;)

He Said She Said

cbox code here (:



Arigatou

Designer: -Purple!Lies%
Basecodes: %PURPLE.candy-
Image: Photobucket