<body>
Thursday, 26 July 2012 09:33

hye smua...hurm,td citerr psl Nurul tgk citer Hacks....skang citerr psl sipnopsis dierr plak...jgn letih utk baca eik....syg korang =D

MENGISAHKAN tentang perjalanan kisah dua orang sahabat iaitu MUKHLIS dan MURNI dalam mencari erti cinta sebenar. Mukhlis dan Murni bersahabat baik dan mereka mempunya hubungan paltonik antara satu sama laen. Tiada siapa dapat memahami mereka lebih dari mereka sendiri. Murni mencuba mencari pasangan cinta untuk dirinya dan Mukhlis berjanji akan mencari Mr.Right buat Murni hingga ketemu. Dalam pencarian Mr. Right buat Murni, seorang lagi rakan mereka turut membantu iaitu Stacy yang baru sahaja berkahwin dengan Felix. Mukhlis membuat profile untuk murni melalui sebuah website iaitu Meet Soulmate. Berbagai-bagai jenis lelaki yang dijumpai mereka dalam pencarian mencari Mr.Right Murni. Mukhlis memperkenalkan Murni pada kawannya iaitu AYIM. Hubungan Mukhlis dan Ayim juga menimbulkan pertanyaan buat Murni dan mengesyaki Mukhlis dan Ayim adalah pasangan gay. Dalam pencarian mereka, Mukhlis, Murni dan Stacy bertemu IQWAL. Iqwal seorang lelaki matang yang sedang menunggu masa untuk mengadap ilahi kerana penyakit kanser hati yang dialaminya. Hubungan antara Murni dan Iqwal berkembang dengan baik tanpa disedari Mukhlis sedikit demi sedikit mengundur diri dari kehidupan Murni. Pelbagai peristiwa berlaku dalam hubungan Murni dan Iqwal serta Murni dan Mukhlis menyebabkan Ayim tampil untuk bersuara. Ayim memberitahu Murni bahawa selama ini orang yang paling mencintai Murni adalah Mukhlis tapi Mukhlis adalah tipikal lelaki yang tidak sanggup meluahkan perasaannya kerana takut Murni menjauh darinya. Murni sangat terkejut mendengar cerita dari Ayim dan pada masa yang sama, ZIZI iaitu adik IQWAL juga datang menemui Murni dengan perkhabaran sedih mengatakan bahawa Iqwal mengidap kanser hati dan Zizi meminta Murni dapat membahagiakan abangnya. Murni dalam dilema untuk mengejar siapa kerana seorang adalah lelaki yang sangat penting dalam hidupnya dan seorang lagi lelaki mempunyai tempat istimewa dalam hidupnya. Murni cuba untuk menceriakan hari-hari Iqwal namun mindanya lebih memikirkan tentang Mukhlis. Murni meminta maaf pada Iqwal kerana dia harus menjejaki Mukhlis yang ketika itu berada di kampung. Dalam perjalanan pulang ke bandar, Mukhlis terlibat dengan kemalangan jalan raya dan menyebabkan sebelah matanya rosak teruk. Tanpa disedari juga, Mukhlis juga pernah mendaftar sebagai penderma organ di hospital. Mukhlis menderma hatinya pada Iqwal kerana dia tahu hanya Iqwal yang boleh membahagiakan Murni.

                                             ~~~~~~THE END~~~~~~


I Love SHINee (:


08:59

hi korang...korang tau kan title entry ni??? HACKS??? ape tu???hurm,coklat yg berangin tu...hahaha...tp HACKS kt sini bermaksud HANYA AKU CINTA KAU SEORANG ...Nurul baru abes tgk citerr ni (ketinggalan btol la)...kt mana?? youtube la...best tgk mlm ni,laju je....komen Nurul utk citerr tu --> BEST,MENARIK,SEDIH,LAWAK.....hurm yg BEST and MENARIK tu korang kene tgk s'diri sbb citarasa kita lain2...yang SEDIH ni mmg sedih gilerrr 3 kali Nurul nangis....sedihh siot citerr tuuu....(eleh,ckp la emo sgt ,nk slhkan citerr lak) ...btw,yg tiga kali tu -->1.masa dia tau Mukhlis suka dia tp dh terlambat nk kejar ...2.masa adik Iqwal tau yg abg dia ade penyakit tunggu ajal je (last2 x mati powm )...3.time Mukhlis mati....uwaaaa,ape ni hero mati (dia hero ke??? ye la kot )....ok, n the last one, LAWAK...nk tau knp?? style dorang yg senget2,sengal tu nampak sweet...bukan nk promo citerr ni but Nurul just nk bercerita bak kata org,SHARING IS CARING,right??? hehehe...korang alang2 dh masuk blog ni,tlong la follow skali eik n tinggalkan link blog korang utk memudahkan keje Nurul follow korang =)
bye...

p/s : kalo nama watak citee ni salah,korang jgn komplen...=D
   


I Love SHINee (:


Friday, 20 July 2012 14:54

Assalamualaikum,alls...(friends,enemies,world)...hurm,for ur information...Nurul baru je abes sahur...korang dh sahur??? hurm,ari ni first Ramadhan, so Nurul nak mintak maaf kalo ade uat cilap ngn korang ..nnti x pasal2 x berkat puasa Nurul xP
sampai sini je la entry for today...sbb nurul dh x de idea dh ni xD
wait !!!! ade lg,Nurul nk ucapkan --->   SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN =)      
                                 bubye~~~Assalamualaikum~~~bubye


I Love SHINee (:


Thursday, 19 July 2012 02:02

Hello guys...Nurul rasa dh lama Nurul x update blog ni...naseb x berhabuk lg...Nurul busy skit tu yg x sempat nk update blog ni...hurm,lepas siap keje utk subjek BI,kena uat folio BM plak...ni powm ade yg x siap lg...hehehe...PEACE!!! ok enough for the "mukaddimah"...Nurul nk citerr pasal malu ...hurm,skang ni kalo x de kejadian yg memalukan dlm sehari mmg x sah...macam mana nk uat ni...mcm2 jd...nk citerrr kt korang powm x boleyh sbb malu sesangat....dulu x de powm kejadian malu2 ni dlm idop Nurul...kalo ade powm jarang2...skang ni bleyh dikatakan setiap ari...ergghhh,tension nyerr....ade x suggestion utk bantu@tlong Nurul??? kalo ade tlong la beritahu...=)
ok,sampai sini dlu eik...bye3~



I Love SHINee (:


Friday, 6 July 2012 23:49

Assalamualaikum semua...ari ni Nurul happy sgt tau ...knp??? sbb Nurul bleyh jumpa kwn2 ex-skkk3 ...lg satu sbb nani 'rendah' drpd Nurul (sori nani)...hurm...ada yg makin cantik (jeles tau),tinggi,chubby,kurus kering, dan mcm2 lg tau...hurm ok stop...kita balik ke pangkal cerita...korang mesti nampak kan title kt ats ...AWESOME BOYFRIENDS???? apa tu??? ok sblom Nurul start story...Nurul nk post gambar diorang kt blog ni dlu =D
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 nape potong??? saja hobby...

Farid :   

urm..farid tinggi dr nurul kot...(x pasti =D)





AQIF :

 x leyh terkejut kalo tgk dia tinggi sbb dia mmg           dh tinggi dr dlu lg...cuma tinggi skit dr dlu

IMRAN :
                                                                                          hurm...rendah skit dr farid or sama tinggi...cm tu la...Nurul x ingt nk ukur td ...xD




k,skang ni nurul dh bersedia nk citerrr psl "AWESOME BOYFRIENDS"
sebenarnya td...masa Nurul n the gang lepak kt depan PSS,Farid n Aqif dtg n diorang suruh tunggu kt tempat DJ skolah...kitorang pegi2 cm x de pape pom...nk tanya,diorang dh lari entah ke mana (teringat balik zaman darjah 6 ) ...pastu bila dh dpt tangkap,dorang suruh tunggu kt situ sbb ade surprise..so kitorang duduk ats teniat n then tunggu sambil borak2..borak punya borak dgr ucapan

Lagu ini ditujukan kpd Nurul cahaya,tyra,nina,nani,dan adamirah.serta ucapan yg diberikan  semoga korang berjaya daripad Wan Farid dan Aqif.

lbh kurang cm tu la...Nurul powm copy ayt nani je ni =P...pastu DJ powm putarkan lagu
what makes you beautiful..kitorang happy la dgr lagu ni...rasa cm dorang ni ingt lg rupanya kt kitorang xD...sweet gilerr keje diorang ni xD
--------------------------------------------------------------------------------------------  potong lg..
sebenarnya kitorang nk balas balik kt diorang tp sayangnya 1.maybe dorang dh balik...2.DJ kata dh x bleyh dh sbb byk sgt permintaan lagu...nk snap gambar powm x bleyh gak dorang maybe dh balik...jg sudi2 la dgr lagu ni (khas dr kitorang)..walaupowm 1 skola x dgr cm td,tp satu dunia bleyh dgr (maybe)
hope u all like it...n thanks...we love u all (as bestfriend)


                                     

Cahaya
Nani
Tyra
Nina
Adamirah

 
For imran,farid n aqif..semoga kita kekal jd sahabat utk selamanya (cehh) ...pastu korang jgn la maen game sgt nnti pelajaran terabai...pandai2 la korang atur masa utk maen n belajar =)


I Love SHINee (:


Disclaimer

Hello ! welcome to my blog .
Do remember to tag before you leave.
Lastly , have a nice day

PleaseDonStopTheMusic


Song Playing : Amigo
By : SHINee

PROFILE

shinee Pictures, Images and Photos
I'm Nurul.14.SMKDATO' AHMAD MAHER.KELANTAN.and the most important is I'M SHAWOL ;)

He Said She Said

cbox code here (:



Arigatou

Designer: -Purple!Lies%
Basecodes: %PURPLE.candy-
Image: Photobucket